Welkom op de site van PALCO, een fabrikant van houten pallets in diverse uitvoeringen. Ons familiebedrijf produceert sinds 1975 standaardpallets en op maat gemaakte volhouten pallets.

De specialist voor pallets

Traditie en kwaliteit komen samen. Hout vormt sinds de oprichting van ons toekomstgerichte middelgrote familiebedrijf in 1975 de kern van onze economische activiteiten. In onze nieuwe en moderne productiehal vervaardigen we zowel gestandaardiseerde als klantspecifieke pallets van volhout voor uiteenlopende sectoren (transport, verpakking, opslag etc.). Sindsdien staan wij voor kwaliteit en betrouwbaarheid. We voorzien de industrie en handel van gestandaardiseerde of op maat gemaakte houten pallets voor nagenoeg elke toepassing en hanteren hierbij korte levertermijnen.

De specialist voor pallets

De specialist voor pallets

Het familiebedrijf werd in 1975 opgericht. In 2021 hebben we samen met onze partneronderneming HILO de Holzindustrie Losheim verwezenlijkt, een nieuw productiecomplex met de modernste productie-installaties.

Intussen zijn er 75 opgeleide en ervaren mensen bij ons bedrijf in dienst, die vaak al jarenlang bij ons werken. Naast de gekoelde hallen zijn er nieuwe, ruime personeelsruimten waar medewerkers pauze kunnen houden. Dankzij het stevige fundament uit het verleden kunnen we nu investeren in een stabiele toekomst.

Duurzaamheid staat binnen ons bedrijf hoog aangeschreven. Als houtverwerkend bedrijf houden we ons aan het zero-waste-principe en gebruiken spaanders om de droogkamers, productiehallen en bedrijfsgebouwen te verwarmen. Daarnaast zetten we in op ons warmteterugwinningssysteem om alle grondstoffen volledig te verbruiken.

We maken voornamelijk gebruik van elektrische vorkheftrucks, die stil en vooral zonder uitlaatgassen over het bedrijfsterrein en door de hal rijden.

Voor uw pallets zijn wij bereid ver te gaan

Dankzij onze nieuwe productiehal, de vergrote productiecapaciteit en de omvangrijke opslagruimte voor pallets (meer dan 35.000 m²) zijn we erop op toegerust grote partijen pallets te produceren en deze binnen een zeer kort tijdsbestek te leveren aan onze klanten. U hebt een spoedopdracht? Laat maar ons over! Last minute en eenvoudig bestellen en een stipte levering. Neem contact met ons op!

We halen ons hout zoveel mogelijk uit onze eigen houtzagerij met aangrenzende schaafinstallatie. Dit geeft ons de garantie dat we over voldoende voorraad beschikken en we kunnen bovendien de kwaliteit van het te bewerken materiaal al in een vroeg stadium controleren.

Voor uw pallets zijn wij bereid ver te gaan

Wij staan voor gecertificeerde kwaliteit

PALCO is een gecertificeerde fabrikant van nieuwe Europallets van hout. Het EPAL-teken is een ovaal symbool dat op de vier hoeken van een pallet wordt aangebracht. Het midden van de pallets worden verder gemarkeerd met het IPPC-teken, het fabrikantennummer en de fabricagedatum.

Het drogen moet bij alle Europallets verplicht volgens de norm IPPC-ISPM 15 (zie ook HPE, een internationale standaard) plaatsvinden. Zo zijn de pallets volledig geschikt voor de internationale handel. Bij de productie van onze pallets spelen de kwaliteitscontroles een doorslaggevende rol, van de afzonderlijke productiestappen tot aan de verzending aan de klant. Op die manier garanderen we dat onze (Euro-)pallets veilig te gebruiken zijn.

U kunt hier een overzicht van onze certificeringen bekijken.

Wij staan voor gecertificeerde kwaliteit