Wij staan voor een behoedzame en duurzame bosbouw en aanwending van productiemateriaal.

Duurzaam product, duurzame productie

Fatsoenlijk en respectvol met onze bossen omgaan is tegenwoordig belangrijker dan ooit. Om de milieubalans te verbeteren en gezonde bossen te behouden, is een planmatig gebruik van het bos en de grondstof hout dringend noodzakelijk.

Voor de productie van onze ecologische producten willen wij hout uit duurzame, binnenlandse bosbouw gebruiken. Bovendien is hout als natuurlijk hernieuwbare grondstof bijzonder milieuvriendelijk.

Korte transportwegen

Het bewerkte hout voor onze pallets is afkomstig van onze directe partner en buurman, de houtzagerij HILO. Wij zorgen voor een optimale benutting van het gezaagde hout en het resthout levert vervolgens de energie voor onze drooginstallatie.

Dankzij onze ideale ligging midden in het bosgebied Eifel zijn de transportwegen kort en is het gebruik van de hernieuwbare grondstof hout een milieuvriendelijke en een hygiënischere optie dan het gebruik van plastic pallets. Onze afgewerkte pallets passen ook probleemloos in de materiaalkringloop van hout, want ze zijn volledig recyclebaar.